facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά
Ab logo
  • Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά
Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

by Βίκυ Σμυρλή
Hard
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 εκ.
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney beans)
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
  • 1 (χυμός) (για το dressing) λεμόνι
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο (για το dressing)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά (για το dressing)
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι βασιλικού (για το dressing)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι μαϊντανού (για το dressing)
  • από σέλινο και μαϊντανό (για διακόσμηση)
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 εκ.
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney beans)
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
  • 1 (χυμός) (για το dressing) λεμόνι
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο (για το dressing)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά (για το dressing)
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι βασιλικού (για το dressing)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι μαϊντανού (για το dressing)
  • από σέλινο και μαϊντανό (για διακόσμηση)

Start cooking

Μουλιάζουμε για 8-10 λεπτά το πλιγούρι σε ζεστό, αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης. Το απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.

Ψήνουμε την πιπεριά στο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και την κόβουμε σε καρεδάκια. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Αφαιρούμε τις σκληρές εξωτερικές ίνες από τα κλαράκια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης τα φασόλια. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και τις στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια των αρωματικών. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ανοιχτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με φυλλαράκια αρωματικών και σερβίρουμε.

Τip Η ανάμιξη των υλικών μπορεί να γίνει και μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας με βιδωτό καπάκι. Βάζουμε τα υλικά μέσα στο βαζάκι, κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε το βαζάκι πάνω κάτω δυνατά. Κρατάμε το dressing στο βαζάκι, έξω από το ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Από τη Βίκυ Σμυρλή

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings

  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is temporarily unavailable
    7063927
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063729
  • ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ 400 GR
    This item is no longer available
    7070864