Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5
Ingredients for 4 People
- 150 γρ. πλιγούρι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι μαϊντανού (για το dressing)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι βασιλικού (για το dressing)
- Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά (για το dressing)
- 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο (για το dressing)
- 80 γρ. σταφίδες μαύρες
- 1 (χυμός) (για το dressing) λεμόνι
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney beans)
- 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 εκ.
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
- 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
- από σέλινο και μαϊντανό (για διακόσμηση)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Μουλιάζουμε για 8-10 λεπτά το πλιγούρι σε ζεστό, αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης. Το απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
Ψήνουμε την πιπεριά στο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και την κόβουμε σε καρεδάκια. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Αφαιρούμε τις σκληρές εξωτερικές ίνες από τα κλαράκια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης τα φασόλια. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και τις στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια των αρωματικών. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ανοιχτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με φυλλαράκια αρωματικών και σερβίρουμε.
Τip Η ανάμιξη των υλικών μπορεί να γίνει και μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας με βιδωτό καπάκι. Βάζουμε τα υλικά μέσα στο βαζάκι, κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε το βαζάκι πάνω κάτω δυνατά. Κρατάμε το dressing στο βαζάκι, έξω από το ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Από τη Βίκυ Σμυρλή