Σαλάτα με ρεβίθια, πατάτες, αγγουράκια και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
3 of 5
Ingredients for 4 People
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθι (μουσκεμένο για 8 ώρες)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 1 κουταλιά σούπας δυόσμο (για τη σάλτσα)
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο (για τη σάλτσα)
- 1 κουταλάκι γλυκού σπόρους κύμινου (για τη σάλτσα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
- 1/2 (χυμό) (για τη σάλτσα) λεμόνι
- 1,5 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
- Αλάτι
- 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και ένα λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-50 λεπτά για να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε και τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ σαλάτας ρίχνουμε τα ρεβίθια, τις πατάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το λεμόνι, το τζίντζερ, το κύμινο, το μάραθο ή το φινόκιο, το δυόσμο και το αλάτι με το πιπέρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.