Σαλάτα με σολομό, ρεβίθια και πορτοκάλι
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 4 μεγάλα φιλέτα φρέσκου σολομού
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε φετούλες
- 1 μεγάλο βολβό φινόκιο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα καλά
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού βαλεριάνα ή αν είναι καλοκαίρι αντράκλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βάζετε τα φιλέτα σολομού σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να μην τα σκεπάζει εντελώς. Βράζετε για 10 -12 λεπτά. Βγάζετε τα φιλέτα σολομού, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα ρεβίθια με την βαλεριάνα ή την αντράκλα, το φινόκιο και το κρεμμύδι. Τέλος προσθέτετε τον σολομό και το μισό ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αδειάζετε την σαλάτα σε μια πιατέλα. Καθαρίζετε τα τρία πορτοκάλια από τις φλούδες και τις λευκές μεμβράνες και τα κόβετε σε κάθετες φέτες. Φυτεύετε τις φέτες ανάμεσα στην σαλάτα. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, ρίχνετε τον χυμό από το τέταρτο πορτοκάλι, το γιαούρτι, το αλάτι, λίγο πιπέρι και τον άνηθο. Κλείνετε το βάζο, ανακινείτε πολύ καλά να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύνετε με την σάλτσα αυτή την σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.