Recipe Search ResultsΣαλάτα με σπανάκι baby μανούρι φράουλες κι αμύγδαλα
Ab logo
  • Σαλάτα με σπανάκι baby μανούρι φράουλες κι αμύγδαλα

Σαλάτα με σπανάκι baby μανούρι φράουλες κι αμύγδαλα

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα με σπανάκι baby μανούρι φράουλες κι αμύγδαλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 200 g σπανάκι baby
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα + 3-4 έξτρα (για τη βινεγκρέτ)
  • 50 g φιλέ αμυγδάλου
  • 5 φράουλες, σε φέτες + 1 έξτρα (για τη βινεγκρέτ)
  • 150 g μανούρι, σε στρογγυλή φέτα
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 5 ml χυμός λεμονιού
  • 10 ml βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι

Start cooking

• Περνάμε τα αμύγδαλα από ζεστό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λίπος, να πάρουν λίγο χρώμα, και τα αφήνουμε στην άκρη. • Χαράζουμε έναν σταυρό στο μανούρι και το κόβουμε σε 4 ή 8 ίσα τρίγωνα. Αφού τα βρέξουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό λάδι, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε στην άκρη να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. • Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι. • Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα του σπανακιού με τον δυόσμο. Τοποθετούμε από πάνω το μανούρι και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή, πριν σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
Summer
Salad
  • Σαλάτα με σπανάκι baby μανούρι φράουλες κι αμύγδαλα