Σαλάτα με σταμναγκάθι , σπανάκι, φλούδες παλαιωμένης γραβιέρας, λαδολέμονο με σκόρδο και πετιμέζι
by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 φλιτζάνια σταμναγκάθι ωμό τρυφερό
- Αλάτι (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. πετιμέζι (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (για τη σάλτσα)
- 1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια φλούδες παλαιωμένης πικάντικης γραβιέρας
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 φλιτζάνια σπανάκι, μόνο τα πολύ τρυφερά φυλλαράκια
- 3 φλιτζάνια ραδίκια ωμά τρυφερά
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7065543
7071888
7062945
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Πλένετε τα χόρτα και τα στεγνώνετε πολύ καλά. Τα ψιλοκόβετε, τα ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, το πετιμέζι και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε ώστε να πιάσει επάνω στα χόρτα και τη σερβίρετε καλύπτωντάς την με τις φλούδες της παλαιωμένης γραβιέρας.tip: Μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτακαι με φλούδες παρμεζάνας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7065543
7071888
7062945
7064248
Load 4 more products