Σαλάτα με σταμναγκάθι , σπανάκι, φλούδες παλαιωμένης γραβιέρας, λαδολέμονο με σκόρδο και πετιμέζι
by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 4 φλιτζάνια σταμναγκάθι ωμό τρυφερό
- 3 φλιτζάνια ραδίκια ωμά τρυφερά
- 3 φλιτζάνια σπανάκι, μόνο τα πολύ τρυφερά φυλλαράκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια φλούδες παλαιωμένης πικάντικης γραβιέρας
- 1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. πετιμέζι (για τη σάλτσα)
- Αλάτι (για τη σάλτσα)
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
- 4 φλιτζάνια σταμναγκάθι ωμό τρυφερό
- 3 φλιτζάνια ραδίκια ωμά τρυφερά
- 3 φλιτζάνια σπανάκι, μόνο τα πολύ τρυφερά φυλλαράκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια φλούδες παλαιωμένης πικάντικης γραβιέρας
- 1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 4 κ.σ. πετιμέζι (για τη σάλτσα)
- Αλάτι (για τη σάλτσα)
- πιπέρι (για τη σάλτσα)