Σαλάτα με θαλασσινά
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- Πράσινη σαλάτα
- πιπέρι
- από λεμόνι, όσο μας αρέσει
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αρωματικά (δυόσμο, μαϊντανό, τσάιβς, άνηθο)
- 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (για το ντρέσινγκ)
- άνηθο για διακόσμηση
- 2 λεμόνια σε φέτες
- 4 κουταλιές σούπας μπρικ
- 3 αβγά βραστά σε ροδέλες
- 14 μύδια με κέλυφος
- 1 κονσέρβα καβούρι
- 12 καθαρισμένες γαρίδες
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα διπλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν. Bγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες και κόβουμε τα κεφάλια τους. Κρατάμε τις ουρές. Αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι. Βουτάμε τις γαρίδες σε καυτό νερό για λίγα λεπτά και τις κρατάμε.
Πλένουμε τα μύδια. Αφαιρούμε τις τριχούλες από την άκρη. Τα αχνίζουμε σε λίγο νερό βραστό για λίγα λεπτά. Κρατάμε τα ανοιχτά και πετάμε τα κλειστά. Αφήνουμε τη μυδόψιχα μέσα στο μισό κέλυφος από 12. Κρατάμε 4 κελύφη άδεια για να βάλουμε μέσα λίγη σος.
Ξεπλένουμε την καβουρόψιχα και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη. Αναμιγνύουμε τα υλικά του dressing. Απλώνουμε τα φύλλα σαλάτας στα πιάτα. Πάνω στα φύλλα κάθε πιάτου σερβίρουμε το ένα δίπλα στο άλλο τα υλικά: 3 γαρίδες, 3 μύδια, το ¼ από το καβούρι, 1 κουταλιά σούπας μπρικ, 3 ροδέλες αβγού, 2 φέτες λεμόνι και 1 κέλυφος μυδιού γεμάτο με τη σος (σερβίρουμε την υπόλοιπη σε μπολ αν χρειαστεί). Διακοσμούμε με φυλλαράκια άνηθου ή τσάιβς και σερβίρουμε.