Σαλάτα με βατόμουρα και χαλούμι
by Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Party,Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 50 γρ. ρόκα χονδροκομμένη
- 5 φύλλα (τρυφερά) παντζαριών
- 1 χοντροκομμένη καρδιά σαλάτας
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 8 φέτες προσούτο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε 8 φέτες
- πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
- 50 γρ. καβουρντισμένα κουκουνάρια
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7064331
7063905
7063845
Load 4 more products
Start cooking
Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα. Ανακατεύετε τα σαλατικά, το βασιλικό και τον δυόσμο με τα βατόμουρα και τα μοιράζετε στα 4 πιάτα. Διπλώνετε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο. Ρίχνετε μια κουταλιά ξίδι βαλσάμικο σε κάθε σαλάτα και σερβίρετε. Γαρνίρετε με καβουρντισμένα κουκουνάρια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
Summer
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7064331
7063905
7063845
Load 4 more products