Σάμαλι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 300 γρ. βούτυρο
- 8 αβγά
- 15 γρ. κανέλα
- 130 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 400 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 450 γρ. νερό (για το σιρόπι)
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη (για το σιρόπι)
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7133482
7064499
7070127
Load 3 more products
Start cooking
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για μία ώρα περίπου. Όταν βγει από το φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Το σιροπιάζουμε όταν το σιρόπι είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7133482
7064499
7070127
Load 3 more products