Σαρδέλες μπουρδέτο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό σαρδέλες
- 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 150 ml λευκό κρασί
- 50 ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7150111
7135289
7063667
7064278
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7150111
7135289
7063667
7064278
Load 4 more products