Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
National Day
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό σαρδέλες (μεγέθους, περίπου, 11-12 εκ.)
- Αμπελόφυλλα τόσα, όσα και οι σαρδέλες
- Τομάτα σφιχτή, κομμένή ροδέλες (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι,τον χυμό
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7128327
7063671
7062286
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και ραχοκοκαλιά, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τυλίγουμε μία-μία τις σαρδέλες με τη γυαλιστερή πλευρά των φύλλων προςτα έξω. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Στρώνουμε ένα λαδωμένο ταψί με τις τομάτες και αραδιάζουμε από πάνω τις τυλιγμένες σαρδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 220οC για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, τις πασπαλίζουμε και τις σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. tip: Αν θέλετε να το δροσίσετε, συνοδεύστε με σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
National Day
Other
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7128327
7063671
7062286
7062945
Load 4 more products