Recipe Search ResultsΣαρδέλες σε αμπελόφυλλα
Ab logo
  • Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
National Day
Starters & nibbles
Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό σαρδέλες (μεγέθους, περίπου, 11-12 εκ.)
  • Αμπελόφυλλα τόσα, όσα και οι σαρδέλες
  • Τομάτα σφιχτή, κομμένή ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι,τον χυμό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και ραχοκοκαλιά, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τυλίγουμε μία-μία τις σαρδέλες με τη γυαλιστερή πλευρά των φύλλων προςτα έξω. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Στρώνουμε ένα λαδωμένο ταψί με τις τομάτες και αραδιάζουμε από πάνω τις τυλιγμένες σαρδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 220οC για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, τις πασπαλίζουμε και τις σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. tip: Αν θέλετε να το δροσίσετε, συνοδεύστε με σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
National Day
Other
All seasons
Starters & nibbles
  • Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

Shop this recipe

Essential ingredients