Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα
by #MadeWithAB
Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Other
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1000 g σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 λεμόνι
- 5 παξιμάδια ολικής ή κρίθινα ή σταρένια
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ/σ φρέσκο θυμάρι
- 40 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλάτι
Start cooking
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες από τα λεμόνια χωρίς να φτάσουμε στο λευκό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε, μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 3. Θρυμματίζουμε τα παξιμάδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη γκρεμολάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 4. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη 5. Πασπαλίζουμε με αλάτι, περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια και ψήνουμε για 25-30’. 6. Σερβίρουμε τις σαρδέλες πασπαλισμένες με την υπόλοιπη γκρεμολάτα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Other
Main courses