Recipe Search ResultsΣαρλότ με κρέμα καραμέλας
Ab logo
  • Σαρλότ με κρέμα καραμέλας

Σαρλότ με κρέμα καραμέλας

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Party,Romantic Meal,Nights with friends,Mother's Day,Valentine's Day
Desserts
Σαρλότ με κρέμα καραμέλας

Ingredients for 8 People

8 People
  • 100 γρ. φυτική κρέμα (Για την σάλτσα καραμέλας γάλακτος
  • 250 γρ. καραμέλες γάλακτος (Για την σάλτσα καραμέλας γάλακτος
  • 1 βανιλίνη (Για την κρέμα)
  • 3 κ. σ. γάλα, ζεστό (Για την κρέμα)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη (Για την κρέμα)
  • 200 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί (Για την κρέμα)
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια (Για την κρέμα)
  • 100 καραμέλες γάλακτος (Για την κρέμα)
  • 16 μπισκότα σαβαγιάρ (Για την σαρλότ)
  • 2 φύλλο ζελατίνης (Για την κρέμα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Κρέμα Φυτική 500 ML
    500 ml
    4,54 Ε/ L
    €2,27
    7078308
  • 7065801
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    This item is no longer available
    7064740
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • Start cooking

    Κρέμα: Ανοίγουμε τις καραμελες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε τις καραμέλες να λιώσουν. Αφήνουμε την λιωμένη καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.
    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
    Βάζουμε το γάλα με τις διαλυμένες ζελατίνες, το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την σαντιγί, την βανιλίνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε τις λιωμένες καραμέλες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.
    Συναρμολόγηση: Παίρνουμε μια φόρμα για σαρλότ και την καλύπτουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά η μεμβράνη από τη τοιχώματα της φόρμας. Σπάμε στη βάση 2-3 μπισκότα σαβαγιάρ. Τοποθετούμε γύρω στη σαλατιέρα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουμε τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζουμε όλη την κρέμα καραμέλας και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
    Βγάζουμε τη σαρλότ από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης σε μια πιατέλα. Αδειάζουμε στο κέντρο της τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε αμέσως.
    Σάλτσα: Βάζουμε τις καραμέλες στο ίδιο κατσαρολάκι που είχαμε λιώσει και τις καραμέλες και τις λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Όταν έχουν λιώσει όλες, προσθέτουμε την φυτική κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή σάλτσα.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Party,Romantic Meal,Nights with friends,Mother's Day,Valentine's Day
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Σαρλότ με κρέμα καραμέλας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Κρέμα Φυτική 500 ML
    500 ml
    4,54 Ε/ L
    €2,27
    7078308
  • 7065801
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    This item is no longer available
    7064740
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101