facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣαρμάδες Καστοριάς
Ab logo
  • Σαρμάδες Καστοριάς
Σαρμάδες Καστοριάς

Σαρμάδες Καστοριάς

Μία παραδοσιακή συνταγή από την Καστοριά που θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Στρώστε τραπέζι με σαρμάδες, από το #MadewithAB.
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 λάχανο
  • 700 g κιμάς
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αβγό
  • 100 g ρύζι
  • 100 g βούτυρο
  • 2 λεμόνια, στυμμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λάχανο
  • 700 g κιμάς
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αβγό
  • 100 g ρύζι
  • 100 g βούτυρο
  • 2 λεμόνια, στυμμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αβγό, τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ζυμώνουμε και τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί. Μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα πρώτα φύλλα τα αφαιρούμε προσεκτικά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά του λάχανου. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με τα φύλλα από το λάχανο και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με κιμά και τυλίγουμε, ακουμπάμε τους σαρμάδες σε στρώσεις στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με φύλλα. Επάνω προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings