Σαρμάδες Καστοριάς
Μία παραδοσιακή συνταγή από την Καστοριά που θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Στρώστε τραπέζι με σαρμάδες, από το #MadewithAB.
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Sunday Course
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 λάχανο
- 700 g κιμάς
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 αβγό
- 100 g ρύζι
- 100 g βούτυρο
- 2 λεμόνια, στυμμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια ζεστό νερό
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
400 gr
12,08 Ε/ Kg€4,83
10,27 Ε/ Kg
€4,11
Add
7152434
7435396
7082725
7079511
Load 3 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αβγό, τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ζυμώνουμε και τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί. Μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα πρώτα φύλλα τα αφαιρούμε προσεκτικά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά του λάχανου. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με τα φύλλα από το λάχανο και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με κιμά και τυλίγουμε, ακουμπάμε τους σαρμάδες σε στρώσεις στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με φύλλα. Επάνω προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
400 gr
12,08 Ε/ Kg€4,83
10,27 Ε/ Kg
€4,11
Add
7152434
7435396
7082725
7079511
Load 3 more products