Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αβγό, τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ζυμώνουμε και τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί. Μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα πρώτα φύλλα τα αφαιρούμε προσεκτικά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά του λάχανου. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με τα φύλλα από το λάχανο και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με κιμά και τυλίγουμε, ακουμπάμε τους σαρμάδες σε στρώσεις στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με φύλλα. Επάνω προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό.