Σαρμάδες με λάχανο και χοιρινό κιμά
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1 μεγάλο λευκό λάχανο
- 3 λεμόνια (χυμό) (για το αβγολέμονο)
- 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεματίζετε το λάχανο σε αλατισμένο βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζετε από τα υγρά του. Απλώνετε τα φύλλα σε ένα δίσκο. Παίρνετε ένα από τα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά μίγμα στο κάτω μέρος του φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τους στοιβάζετε στην κατσαρόλα. Όταν τελειώσετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και το κορν – φλάουρ, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το αβγολέμονο στο φαγητό και το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.