Σεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 8 People
- 7 κρόκοι αβγών
- 125 g ζάχαρη
- 80 ml λικέρ μαστίχα
- 500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (για το σερβίρισμα)
Start cooking
Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν (όχι να ασπρίσουν) και τοποθετούμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί). Ανακατεύουμε με το σύρμα για 10-12 λεπτά ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ πάγκου και το χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ελαστική σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη του κέικ και τη βάζουμε για 4 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι το μείγμα να παγώσει. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφήνουμε τη φόρμα για 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts