Σφουγγάτο με Καλαθάκι και Κασέρι
Ψάχνεις ένα γρήγορο, αλλά και χορταστικό πιάτο που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για κάθε σου αγώνα; Το σφουγγάτο με κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή…στο πιάτο σας! #MadewithAB
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 250 g πατάτες καθαρισμένες
- 2 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 g τυρί καλαθάκι, θρυμματισμένο
- 150 g κασέρι, τριμμένο
- 4 αβγά μεγάλα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 50 ml νερό
- 1/2 ματσάκια δυόσμος ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7127226
7134834
7141789
Load 4 more products
Start cooking
1. Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις μαλακώσουν τις αφαιρούμε και τις θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. 2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 4’. 3. Προσθέτουμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε στρώσεις, το τριμμένο κασέρι και το θρυμματισμένο καλαθάκι. 4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μαζί με το νερό και λίγο αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. 5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε το σφουγγάτο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30’ μέχρι να πήξουν τα αβγά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7127226
7134834
7141789
Load 4 more products