facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣφουγγάτο με Καλαθάκι και Κασέρι
Ab logo
  • Σφουγγάτο με Καλαθάκι και Κασέρι
Σφουγγάτο με Καλαθάκι και Κασέρι

Σφουγγάτο με Καλαθάκι και Κασέρι

Ψάχνεις ένα γρήγορο, αλλά και χορταστικό πιάτο που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για κάθε σου αγώνα; Το σφουγγάτο με κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή…στο πιάτο σας! #MadewithAB
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 250 g πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g τυρί καλαθάκι, θρυμματισμένο
  • 150 g κασέρι, τριμμένο
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό
  • 1/2 ματσάκια δυόσμος ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 g πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g τυρί καλαθάκι, θρυμματισμένο
  • 150 g κασέρι, τριμμένο
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό
  • 1/2 ματσάκια δυόσμος ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις μαλακώσουν τις αφαιρούμε και τις θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. 2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 4’. 3. Προσθέτουμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε στρώσεις, το τριμμένο κασέρι και το θρυμματισμένο καλαθάκι. 4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μαζί με το νερό και λίγο αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. 5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε το σφουγγάτο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30’ μέχρι να πήξουν τα αβγά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses

Shop recipe for 6 servings