Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 6 φέτες σφυρίδα
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
- 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
- 4 ψιλοκομμένα πράσα
- 1 λεμόνι (χυμός)
Shop this recipe
Essential ingredients
7072841
7228204
7081527
7063667
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνετε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τα αφήνετε να απορροφήσουν τα πολλά υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνετε ένα ταψί και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα. Ανοίγετε με το κουτάλι μικρές «φωλίτσες» ώστε να τοποθετήσετε μέσα τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο,περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072841
7228204
7081527
7063667
Load 4 more products