Recipe Search ResultsΣφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
Ab logo
  • Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 6 φέτες σφυρίδα
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
  • 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
  • 4 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7072841
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7228204
  • 7081527
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Start cooking

    Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνετε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τα αφήνετε να απορροφήσουν τα πολλά υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνετε ένα ταψί και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα. Ανοίγετε με το κουτάλι μικρές «φωλίτσες» ώστε να τοποθετήσετε μέσα τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο,περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7072841
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7228204
  • 7081527
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667