facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
Ab logo
  • Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 6 φέτες σφυρίδα
  • 4 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 6 φέτες σφυρίδα
  • 4 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Start cooking

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνετε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τα αφήνετε να απορροφήσουν τα πολλά υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνετε ένα ταψί και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα. Ανοίγετε με το κουτάλι μικρές «φωλίτσες» ώστε να τοποθετήσετε μέσα τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο,περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    This item is no longer available
    7081527
  • 7072841
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897