Recipe Search ResultsΣκαλτσούνια
Ab logo
  • Σκαλτσούνια

Σκαλτσούνια

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Σκαλτσούνια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 λεμόνι (ξύσμα) (για τη γέμιση)
  • ανθόνερο (για τη γέμιση)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. τσίπουρο
  • 140 γρ. χυμό από πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 200 γρ. καρύδι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • 50 γρ. μέλι (για τη γέμιση)
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (για τη γέμιση)
  • 50 γρ. σουσάμι (για τη γέμιση)
  • 100 γρ. μαρμελάδα (για τη γέμιση)
  • ζάχαρη άχνη (για τη γέμιση)
  • 4 ασπράδια αβγού (για τα σκαλτσούνια)
  • 200 γρ. Ζάχαρη (για τα σκαλτσούνια)
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (για τα σκαλτσούνια)
  • 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου (για τα σκαλτσούνια)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί στο μίξερ ή τα ζυμώνουμε στο χέρι έως ότου έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη μαρμελάδα, το μέλι και τα μυρωδικά. Ανοίγουμε μικρές στρογγυλές βάσεις σε λεπτό πάχος και μέσα σε αυτές τοποθετούμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε μαντηλάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως ότου ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
  • Σκαλτσούνια

Shop this recipe

Essential ingredients