Σκορδαλιά πράσινη με μαϊντανό
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
National Day
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας δυνατό ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- 2 ελιές Καλαμών
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7064307
7064248
7062286
Load 3 more products
Start cooking
Τοποθετείτε στο μπλέντερ το μαϊντανό μαζί με το σκόρδο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Γυρίζετε το κουμπί και πολτοποιείτε τα υλικά. Προσθέτετε κομμάτι κομμάτι τις πατάτες και σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι. Όταν αρχίσει να απορροφάτε το ελαιόλαδο και το ξίδι, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι ή λίγο ακόμη ξίδι. Αδειάζετε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και τη γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και με 2-3 ελιές.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
National Day
Other
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7064307
7064248
7062286
Load 3 more products