facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣοφρίτο
Ab logo
  • Σοφρίτο
Σοφρίτο

Σοφρίτο

by Σιμόνη Καφίρη
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει το κρέας σε 8-10 λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου από την πράσινη φύτρα, τις ψιλοκόβετε και τις ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και αλευρώνετε καλά και τις δύο πλευρές του. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά το αλευρωμένο κρέας, λίγες φέτες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε κατόπιν μία σειρά σε ρηχή κατσαρόλα έτσι ώστε να ακουμπάει η μία την άλλη χωρίς να αφήνουν κενά και τις πασπαλίζετε με το μισό μίγμα μαϊντανού-σκόρδου. Βάζετε από πάνω μια δεύτερη σειρά και τις πασπαλίζετε ξανά με τον υπόλοιπο μαϊντανό -σκόρδο. Ρίχνετε το ξίδι και ζεστό νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αντίθετα, αν έχει αρκετό νερό, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, δυναμώνετε την φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει με την πηχτή σάλτσα του.Συνοδεύετε το σοφρίτο με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings