Σοκολατένια γκανάς με γάλα καρύδας και χυμό φράουλας
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 6 People
- 1 kg φρέσκες φράουλες
- 30 g μέλι
- 1 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
- 2 κουτ. σούπας κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης (για το σερβίρισμα)
- 220 g γάλα καρύδας, χτυπημένο με το μίξερ (για την γκανάς)
- 400 g κουβερτούρα 55% κακάο (για την γκανάς)
- 30 ml λικέρ μαστίχας (για την γκανάς)
Start cooking
Κόβουμε τις μισές φράουλες κυδωνάτες, τις αφήνουμε στην άκρη και τις υπόλοιπες τις λιώνουμε στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Αδειάζουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Παίρνουμε 250 γρ. από τον στραγγισμένο πολτό και τον αφήνουμε στην άκρη, για την γκανάς. Τον υπόλοιπο πολτό τον ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, και χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στις κυδωνάτες φράουλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γκανάς: Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας, χωρίς να πάρει βράση. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Προσθέτουμε το καυτό γάλα καρύδας και το ποτό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα 250 γρ. πολτό φράουλας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γκανάς για 1 ώρα στην άκρη.
Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ώρες ή όλο το βράδυ. Σε κάθε ποτήρι μοιράζουμε τις κυδωνάτες φράουλες με τη σάλτσα τους και τα κοπανισμένα φιστίκια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts