Σολομός με κρούστα σουσάμι - λάιμ
by Κωνσταντίνος Μπάρδης
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 φιλέτα σολομού
- Αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 σακούλα τρυφερά πράσινα φύλλα εποχής
- 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
- 200 ml. λευκό κρασί
- 6 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 χυμό και ξύσμα λάιμ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7242343
7068197
This item is no longer available
7231636
7064748
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα πάνω και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λάιμ. Τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και το σουσάμι και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά ανάβουμε το γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πέτσα. Σερβίρουμε με τρυφερά πράσινα φύλλα εποχής. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη vinaigrette στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7242343
7068197
This item is no longer available
7231636
7064748
Load 4 more products