Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
3 of 5
Ingredients for 4 People
- 4 φιλέτα σολομού παβέ
- 240 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- πιπέρι άσπρο
- αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας σαμπάνια ξηρή(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- 4 μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- 4 κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο ξηρό(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- 10 κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τσάιβς(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σοτάρετε στο βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν δίχως να μαυρίσουν. Προσθέτετε το κρασί και τη σαμπάνια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας τη σάλτσα μέχρι να μείνει στο ένα τέταρτο του όγκου της. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ελέγχετε για αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει πάνω σε χαμηλή φωτιά. Την μεταφέρετε και τη σουρώνετε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι ή σε σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα τσάιβς και τα ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ανάγλυφες ρίγες (ή γκριλιέρα) και το αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια πινέλου. Ψήνετε τις φέτες του σολομού και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου. Τις σερβίρετε στα πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα σαμπάνιας. Τις συνοδεύετε με λαχανικά ατμού ή με πατάτες τριμμένες στον τρίφτη και τηγανισμένες μέσα σε χυλό σαν κροκέτες.