Σορμπέ Τριλογία (Λάιμ, Δυόσμος, Τζίντζερ)
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 6 People
- λίγο ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ (σε μέγεθος ενός αμυγδάλου, προαιρετικά)
- ξύσμα από 1 λάιμ
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 5 λάιμ
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 10 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το δυόσμο. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βράζουμε για 2’, ανακατεύουμε τη γλυκόζη όσο είναι ζεστό το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους χυμούς, το ξύσμα και το τζίντζερ.
Αν έχουμε παγωτομηχανή κρυώνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε θα χρειαστούμε απλά ένα δυνατό blender. Σε αυτή την περίπτωση, αδειάζουμε το μίγμα σε παγοθήκες.
Πριν παγώσουν τελείως, αδειάζουμε τα παγάκια στο blender και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε την υφή από smoothie. Αφήνουμε να παγώσει πάλι στον καταψύκτη και σερβίρουμε. Είναι το τέλειο κλείσιμο, μετά από ένα πλούσιο τραπέζι με ψάρια και θαλασσινά!