Recipe Search ResultsΣουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά
Ab logo
  • Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά

Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά

Ingredients for 2 People

2 People
  • 150 g φιλέτο σολομού σε κυβάκια
  • 150 g φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 200 ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 100 g κουνουπίδι
  • 2 κουτ. σούπας τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 πατάτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη (ξαλμυρισμένη), ψιλοκομμένη

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη γλυκοπατάτα για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε πιάτο και τη λιώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο αρχικά το πράσο, να μαλακώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο και την κάππαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα ψάρια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα, ώστε να γίνει μια κρέμα, μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, να πάρει μια βράση, και αποσύρουμε. Λαδώνουμε 2 ατομικά πυρεξάκια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα λαχανικών-ψαριών. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ και με το κουνουπίδι φτιάχνουμε το σχέδιο που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το τσένταρ και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά