Recipe Search ResultsΣουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι
Ab logo
  • Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

by Τίνα Webb

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 50 γρ. βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 100 γρ. τυρί μπρι θρυμματισμένο
  • 4 αυγού ασπράδια
  • 4 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. μπρόκολο (τις φουντίτσες μόνο)
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ 1,7 λίτρα (ή τέσσερα των 300 ml). Ρίχνετε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και μετά από 2 λεπτά το σουρώνετε και το κρυώνετε (με κρύο νερό). Πασπαλίζετε το σκεύος με λίγη παρμεζάνα και το χτυπάτε ελαφρά για να πάει παντού. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σιγά-σιγά ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνετε τους κρόκους, το μπρι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Ανακατεύετε με ένα μεταλλικό κουτάλι και κοφτές κινήσεις. Ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί με το μίγμα του σουφλέ. Αδειάζετε το μίγμα στο ειδικό σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles
  • Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

Shop this recipe

Essential ingredients