facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι
Ab logo
  • Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι
Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι

by Τίνα Webb
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • 200 γρ. μπρόκολο (τις φουντίτσες μόνο)
  • 4 κρόκος αυγού
  • 4 αυγού ασπράδια
  • 100 γρ. τυρί μπρι θρυμματισμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • 200 γρ. μπρόκολο (τις φουντίτσες μόνο)
  • 4 κρόκος αυγού
  • 4 αυγού ασπράδια
  • 100 γρ. τυρί μπρι θρυμματισμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ 1,7 λίτρα (ή τέσσερα των 300 ml). Ρίχνετε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και μετά από 2 λεπτά το σουρώνετε και το κρυώνετε (με κρύο νερό). Πασπαλίζετε το σκεύος με λίγη παρμεζάνα και το χτυπάτε ελαφρά για να πάει παντού. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σιγά-σιγά ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνετε τους κρόκους, το μπρι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Ανακατεύετε με ένα μεταλλικό κουτάλι και κοφτές κινήσεις. Ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί με το μίγμα του σουφλέ. Αδειάζετε το μίγμα στο ειδικό σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles