Σουφλέ με μπρόκολο και τυρί μπρι
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 50 γρ. βούτυρο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 100 γρ. τυρί μπρι θρυμματισμένο
- 4 αυγού ασπράδια
- 4 κρόκος αυγού
- 200 γρ. μπρόκολο (τις φουντίτσες μόνο)
- 300 ml ζεστό γάλα
- 40 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ 1,7 λίτρα (ή τέσσερα των 300 ml). Ρίχνετε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και μετά από 2 λεπτά το σουρώνετε και το κρυώνετε (με κρύο νερό). Πασπαλίζετε το σκεύος με λίγη παρμεζάνα και το χτυπάτε ελαφρά για να πάει παντού. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σιγά-σιγά ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνετε τους κρόκους, το μπρι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Ανακατεύετε με ένα μεταλλικό κουτάλι και κοφτές κινήσεις. Ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί με το μίγμα του σουφλέ. Αδειάζετε το μίγμα στο ειδικό σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.