Start cooking
1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τον τραχανά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 4-5’.Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3-4’. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
3. Μαγειρεύουμε για 25-30’ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιών και το κορν φλάουρ. Με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε μικρές δόσεις από τη σούπα και, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε σιγά σιγά την καυτή σούπα, ώστε να «φέρουμε» τους κρόκους στη σωστή θερμοκρασία.
5. Αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων στην κατσαρόλα και την ανακινούμε, για να πάει παντού το αβγολέμονο. Προσοχή δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 2-3’.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με νιφάδες πάπρικας.