Recipe Search ResultsΣούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου
Ab logo
  • Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Soup
Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 γλυκοπατάτα (ή απλή πατάτα), καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 750 ml ζωμός λαχανικών (ή ίση ποσότητα πράσινο τσάι)
  • 1 κ.γ. ξερό ή φρέσκο θυμάρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 420 γρ. γάλα καρύδας
  • χυμός λεμονιού, κατά το γούστο μας
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Start cooking

Σούπα: Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και το θυμάρι για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό (ή με το πράσινο τσάι, ρίχνοντας μαζί και 2 φύλλα δάφνης) και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ (αν η σούπα είναι αραιή, πετάμε λίγο από το ζουμί, πριν την πολτοποιήσουμε). Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και ανακατεύουμε. Κρουτόν μήλου: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του μήλου. Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το καγιέν, αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι τα κυβάκια να ροδίσουν καλά και να καραμελώσουν. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα κρουτόν μήλου και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή το δυόσμο).
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Soup
  • Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου