Start cooking
Σούπα: Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και το θυμάρι για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό (ή με το πράσινο τσάι, ρίχνοντας μαζί και 2 φύλλα δάφνης) και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ (αν η σούπα είναι αραιή, πετάμε λίγο από το ζουμί, πριν την πολτοποιήσουμε). Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και ανακατεύουμε.
Κρουτόν μήλου: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του μήλου. Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το καγιέν, αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι τα κυβάκια να ροδίσουν καλά και να καραμελώσουν.
Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα κρουτόν μήλου και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή το δυόσμο).