facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣούπα με μοσχάρι με μανιτάρια και γιαούρτι
Ab logo
  • Σούπα με μοσχάρι με μανιτάρια και γιαούρτι
Σούπα με μοσχάρι με μανιτάρια και γιαούρτι

Σούπα με μοσχάρι με μανιτάρια και γιαούρτι

Average
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 600 g μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 250 g μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1500 ml ζωμός βοδινού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 g γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 g μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 250 g μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1500 ml ζωμός βοδινού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 g γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι

Start cooking

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. 2. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, σοτάρουμε για 2’, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1’. 3. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και 1000ml ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 75’. 4. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και το καρότο σε χοντρές ροδέλες και προσθέτουμε αλατοπίπερο. 5. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τυχόν επιπλέον ζωμό. 6. Βράζουμε για ακόμη 20’, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 15’. 7. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο από το ζωμό της σούπας, περιχύνουμε τη σούπα και σερβίρουμε!

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Sunday Course
Lunch
Winter
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Super Price 0.79€
    This item is no longer available
    7063924