Recipe Search ResultsΣούπα με μοσχάρι
Ab logo
  • Σούπα με μοσχάρι

Σούπα με μοσχάρι

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Sunday Course
Main courses
Σούπα με μοσχάρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • πάπρικα (για το σερβίρισμα)
  • άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ/σ αλεύρι
  • 1 κ/σ βούτυρο
  • 1200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1000 g μοσχάρι κατάλληλο για σούπα κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κ/σ τοματοπελτές
  • 1 κ/γ πάπρικα
  • 1 κ/σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 στικ σέλερι με το κοτσάνι
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 2 κ/σ ξύδι
  • 80 ml κρασί
  • 150 g κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 150 g βολβούς από παντζάρια

Start cooking

1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, από όλες τις πλευρές. 2. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, τον τοματοπελτέ και 500ml από το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 3. Κατόπιν, χοντροτρίβουμε τα καρότα και τα παντζάρια. 4. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το σέλερι και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε με το βούτυρο για 4’, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μοσχάρι, τα παντζάρια, τα καρότα, τον υπόλοιπο ζωμό, τον άνηθο και αλατοπίπερο. 5. Σιγοβράζουμε τη σούπα για 30’ και σερβίρουμε την σούπα με γιαούρτι, άνηθο και πάπρικα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses
  • Σούπα με μοσχάρι