Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι
by AB FOODSTORIES

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 60 γρ. ταχίνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 κ.σ. σουμάκ + έξτρα για το σερβίρισμα
- 100 γρ. πλιγούρι Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
- 1/2 λίτρο νερό
- 4 κλωνάρι θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 γλυκοπατάτα μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
- 1 ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
- 1 πράσο, το άσπρο μέρος του
- 1 καρότο, μεγάλο
- καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 60 γρ. ταχίνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 κ.σ. σουμάκ + έξτρα για το σερβίρισμα
- 100 γρ. πλιγούρι Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
- 1/2 λίτρο νερό
- 4 κλωνάρι θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 γλυκοπατάτα μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
- 1 ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
- 1 πράσο, το άσπρο μέρος του