Recipe Search ResultsΣούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι
Ab logo
  • Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι

Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι

by AB FOODSTORIES
Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 60 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. σουμάκ + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. πλιγούρι Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 4 κλωνάρι θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 γλυκοπατάτα μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 1 ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
  • 1 πράσο, το άσπρο μέρος του
  • 1 καρότο, μεγάλο
  • καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 60 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. σουμάκ + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. πλιγούρι Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 4 κλωνάρι θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 γλυκοπατάτα μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 1 ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
  • 1 πράσο, το άσπρο μέρος του