Recipe Search ResultsΣούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο
Ab logo
  • Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Soup
Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά, αλευρένιο
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ. αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φετούλες για διακόσμηση

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά τον τραχανά στο γάλα για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να χυλώσει. Όταν η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρετε στο μπλέντερ και την χτυπάτε για να γίνει ομοιογενής. Την βάζετε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, αλάτι,λίγο πιπέρι και την αφήνετε για λίγο να ζεσταθεί ανακατεύοντας την για να μην κολλήσει. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μαζί με τη σούπα. Βάζετε σε κάθε πιάτο 5-6φετούλες αυγοτάραχο και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό και σερβίρετε.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Soup
  • Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

Shop this recipe

Essential ingredients