Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά, αλευρένιο
- 5 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 γρ. αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φετούλες για διακόσμηση
Shop this recipe
Essential ingredients
500 gr
4,62 Ε/ Kg
€2,31
Add
7233565
7128101
7133790
7064467
Load 1 more products
Start cooking
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά τον τραχανά στο γάλα για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να χυλώσει. Όταν η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρετε στο μπλέντερ και την χτυπάτε για να γίνει ομοιογενής. Την βάζετε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, αλάτι,λίγο πιπέρι και την αφήνετε για λίγο να ζεσταθεί ανακατεύοντας την για να μην κολλήσει. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μαζί με τη σούπα. Βάζετε σε κάθε πιάτο 5-6φετούλες αυγοτάραχο και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό και σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
500 gr
4,62 Ε/ Kg
€2,31
Add
7233565
7128101
7133790
7064467
Load 1 more products