Recipe Search ResultsΣουπιές Στιφάδο
Ab logo
  • Σουπιές Στιφάδο

Σουπιές Στιφάδο

by #MadeWithAB
Ένα γευστικό νηστίσιμο γεύμα.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σουπιές Στιφάδο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1500 g σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1000 g κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ξύδι
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 1 κ/σ τοματοπελτές
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 μοσχοκάρφια
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 250 ml νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 60’. 2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τις σουπιές για 5’. 3. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί μόλις εξατμιστούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, το αλατοπίπερο και το νερό. 4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’. 5. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια για 7’ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές. 6. Σιγομαγειρεύουμε για 35’, προσθέτουμε ζεστό νερό εάν χρειαστεί και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Σουπιές Στιφάδο