Recipe Search ResultsΣουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας
Ab logo
  • Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

by Κωνσταντίνος Μπάρδης

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. σουσάμι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 350 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 κουταλιές σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 200 γρ. νερό (για το σιρόπι)
  • 2 κλαδάκια φρέσκα φύλλα λουίζας (για το σιρόπι)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Φύλλο Βηρυτού 450gr
    This item is no longer available
    7082023
  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Start cooking

    Βάζουμε τα φύλλα Βηρυτού το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στη μέση. Από πάνω τους τοποθετούμε το ταψάκι, και χρησιμοποιώντας το σαν οδηγό, κόβουμε γύρω- γύρω το περίγραμμά του με ένα μαχαίρι σε στρογγυλούς δίσκους.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Απλώνουμε το σουσάμι σε μια λαμαρίνα φούρνου και το ψήνουμε για 15 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί. Αφήνουμε να κρυώσει και το αλέθουμε μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα στο μπλέντερ. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζουμε μέσα τέσσερα φύλλα Βυρητού, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ένα–ένα με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μίγμα σουσαμιού. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με λίγο από το μίγμα του σουσαμιού. Τα τέσσερα τελευταία φύλλα που θα βάλουμε, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ολόκληρο σουσάμι. Χαράζουμε σε μικρούς ρόμβους. Ψήνουμε στους 150- 160ºC για 30 – 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα λουίζας σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε μια φορά στην αρχή και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα αραιό σιρόπι. Αφαιρούμε τα φύλλα λουίζας και με μια κουτάλα σιγά–σιγά περιχύνουμε τα σουσαμοπιτάκια όσο είναι ακόμα ζεστά με το ζεστό σιρόπι.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Φύλλο Βηρυτού 450gr
    This item is no longer available
    7082023
  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499