Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 500 g σάλτσα τομάτας (για την σάλτσα)
- αλάτι (για την σάλτσα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την σάλτσα)
- 20 ml ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
- 4 κόκκοι κόκκοι μπαχάρι (για την σάλτσα)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για την σάλτσα)
- 100 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα)
- 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για την σάλτσα)
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για την σάλτσα)
- 4 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα σουτζουκάκια)
- αλάτι (για τα σουτζουκάκια)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τα σουτζουκάκια)
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τα σουτζουκάκια)
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα σουτζουκάκια)
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα σουτζουκάκια)
- 100 ml κόκκινο κρασί (για τα σουτζουκάκια)
- 3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (για τα σουτζουκάκια)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
1. Περιχύνουμε το ψωμί με το κρασί για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, ζυμώνουμε για 5’ και αφήνουμε το μίγμα, σκεπασμένο, στο ψυγείο για περίπου 30’.
3. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175οC.
4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τη σάλτσα στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Τέλος, προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια για να πάρουν μια γρήγορη βράση με τη σάλτσα.
7. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό μας – ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας!