Recipe Search ResultsΣουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι
Ab logo
  • Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

"Το #MadewithAB συνεχίζεται το 2018 με γεύσεις οικονομικές, γεύσεις Μεσογειακές, γεύσεις από τον τόπο μας... Τα σουτζουκάκια είναι μια γευστική και πολύ οικονομική συνταγή για το Κυριακάτικό τραπέζι! "

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Sunday Course
Main courses
Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g σάλτσα τομάτας (για την σάλτσα)
  • αλάτι (για την σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την σάλτσα)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
  • 4 κόκκοι κόκκοι μπαχάρι (για την σάλτσα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για την σάλτσα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα)
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για την σάλτσα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για την σάλτσα)
  • 4 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα σουτζουκάκια)
  • αλάτι (για τα σουτζουκάκια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα σουτζουκάκια)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για τα σουτζουκάκια)
  • 3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (για τα σουτζουκάκια)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 gr
    1,32 Ε/ Kg
    €0,33
    7239084
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    This item is no longer available
    7064216
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Start cooking

    1. Περιχύνουμε το ψωμί με το κρασί για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.

    2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, ζυμώνουμε για 5’ και αφήνουμε το μίγμα, σκεπασμένο, στο ψυγείο για περίπου 30’.

    3. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175οC.

    4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τη σάλτσα στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

    5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    6. Τέλος, προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια για να πάρουν μια γρήγορη βράση με τη σάλτσα.

    7. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό μας – ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας!

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Sunday Course
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 gr
    1,32 Ε/ Kg
    €0,33
    7239084
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    This item is no longer available
    7064216
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127