Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε σάλτσα πορτοκάλι
by #MadeWithAB
Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε σάλτσα πορτοκάλι, περασμένα εναλλάξ με μαραθόριζα και ξερά βερίκοκα
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Barbeque
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 700 g. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κύβους 2 εκ.
- 1 μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες κυδωνάτες 2 εκ. και ανοιγμένες φύλλο φύλλο
- 8 βερίκοκα ξερά, χωρισμένα στην μέση
- 300 g. χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 3 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. σόγια
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7074883
7148930
7126679
7062943
Load 3 more products
Start cooking
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και κρατάμε τη μισή σε βαζάκι στο ψυγείο. Την υπόλοιπη την κρατάμε για μαρινάρισμα.
Περνάμε σε 8 ατομικά σουβλάκια εναλλάξ κρέας με τα βερίκοκα και τη μαραθόριζα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τηνσάλτσα που κρατήσαμε. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες είτε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες.
Τα στεγνώνουμε, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα σε απόσταση από τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
Μόλις τα βγάλουμε, στύβουμε λεμόνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Συνοδευτικό
Γλυκοπατάτες στη χόβολη, τυλιχτές με αλουμινόχαρτο
Παίρνουμε 8 μέτριες γλυκοπατάτες, τις πλένουμε καλά (χωρίς να τις καθαρίσουμε από φλούδα), τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη χόβολη για περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμες, τις ξετυλίγουμε, τις σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με τα σουβλάκια..
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque
Dinner
Winter
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7074883
7148930
7126679
7062943
Load 3 more products