Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ
by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Nights with friends
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλια και «εντεράκι»
- 45 ml χυμός λάιμ
- 1 κ. γ. ξύσμα λάιμ (αν είναι ακέρωτο)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 80 g σάλτσα τσίλι, γλυκοκαυτερή ΑΒ
- 15 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση Kikkoman
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστο αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062512
7062286
Load 4 more products
Start cooking
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας-μαρινάδας. Αφήνουμε τη μισή κατά μέρος και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που διαθέτει (220°-250° C).
• Περνάμε τις γαρίδες ανά μία ή ανά δύο σε ξύλινα σουβλάκια (αν τις περάσουμε ανά δύο, τις τοποθετούμε τη μία «κουμπωμένη» στην άλλη, όπως είναι λυγισμένες, σαν να φτιάχνουμε το σύμβολο του γιν-γιανγκ). Τις αλατοπιπερώνουμε.
• Απλώνουμε τα σουβλάκια γαρίδας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά (αν βάλουμε μία γαρίδα σε κάθε σουβλάκι) και 2-2½ λεπτά, αν βάλουμε δύο γαρίδες.
• Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέσα σε μπολάκι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Nights with friends
Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062512
7062286
Load 4 more products