Recipe Search ResultsΣουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ
Ab logo
  • Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Difficulty

Hard

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Nights with friends
Main courses
Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλια και «εντεράκι»
  • 45 ml χυμός λάιμ
  • 1 κ. γ. ξύσμα λάιμ (αν είναι ακέρωτο)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 80 g σάλτσα τσίλι, γλυκοκαυτερή ΑΒ
  • 15 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση Kikkoman
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λάιμ
    This item is no longer available
    7062946
  • Λάιμ
    This item is no longer available
    7062946
  • Start cooking

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας-μαρινάδας. Αφήνουμε τη μισή κατά μέρος και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που διαθέτει (220°-250° C). • Περνάμε τις γαρίδες ανά μία ή ανά δύο σε ξύλινα σουβλάκια (αν τις περάσουμε ανά δύο, τις τοποθετούμε τη μία «κουμπωμένη» στην άλλη, όπως είναι λυγισμένες, σαν να φτιάχνουμε το σύμβολο του γιν-γιανγκ). Τις αλατοπιπερώνουμε. • Απλώνουμε τα σουβλάκια γαρίδας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά (αν βάλουμε μία γαρίδα σε κάθε σουβλάκι) και 2-2½ λεπτά, αν βάλουμε δύο γαρίδες. • Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέσα σε μπολάκι.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Nights with friends
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λάιμ
    This item is no longer available
    7062946
  • Λάιμ
    This item is no longer available
    7062946