facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών
Ab logo
  • Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών
Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών

Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • γιαούρτι αγελαδινό, πασπαλισμένο με πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 2 κ. σ. κάρι
  • 1 φλ. φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 20 λεπτά
  • 3 πίτες για σουβλάκι, ζεσταμένες για να αφρατέψουν και κομμένες σε κομμάτια
  • φέτες λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • γιαούρτι αγελαδινό, πασπαλισμένο με πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 2 κ. σ. κάρι
  • 1 φλ. φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 20 λεπτά
  • 3 πίτες για σουβλάκι, ζεσταμένες για να αφρατέψουν και κομμένες σε κομμάτια
  • φέτες λεμονιού

Start cooking

• Μαρινάδα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε εντός ψυγείου το λιγότερο για 2 ώρες (μπορούμε μέχρι 12 ώρες). • Κρούστα: Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να μη βγάλουν τα έλαιά τους και λασπώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. • Σουβλάκια: Μουσκεύουμε 16 καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό, για 1 ώρα. Τα σκουπίζουμε και περνάμε εκεί από 2-3 κύβους μαριναρισμένου κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα πασπαλίζουμε παντού με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. • Προσοχή! Δεν τα πανάρουμε στο μείγμα, δηλαδή δεν τα πιέζουμε στο μείγμα ξηρών καρπών, διαφορετικά η μεγάλη ποσότητα θα καλύψει την ντελικάτη γεύση του κοτόπουλου. • Βάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά (δοκιμάζουμε ένα κομμάτι και, αν είναι έστω και λίγο ροζέ στο κέντρο, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη). • Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις τραγανές πίτες, γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα και με τις φέτες λεμονιού.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Dinner
Winter
Main courses