Start cooking
• Μαρινάδα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε εντός ψυγείου το λιγότερο για 2 ώρες (μπορούμε μέχρι 12 ώρες).
• Κρούστα: Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να μη βγάλουν τα έλαιά τους και λασπώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
• Σουβλάκια: Μουσκεύουμε 16 καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό, για 1 ώρα. Τα σκουπίζουμε και περνάμε εκεί από 2-3 κύβους μαριναρισμένου κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα πασπαλίζουμε παντού με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς.
• Προσοχή! Δεν τα πανάρουμε στο μείγμα, δηλαδή δεν τα πιέζουμε στο μείγμα ξηρών καρπών, διαφορετικά η μεγάλη ποσότητα θα καλύψει την ντελικάτη γεύση του κοτόπουλου.
• Βάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά (δοκιμάζουμε ένα κομμάτι και, αν είναι έστω και λίγο ροζέ στο κέντρο, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη).
• Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις τραγανές πίτες, γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα και με τις φέτες λεμονιού.