Start cooking
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό, να πάρει βράση. Πέστο: Στραγγίζουμε τις πιπεριές από το βάζο, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πέστο και πολτοποιούμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το υγρό τους και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο πιπεριάς, λίγο από το νερό όπου έβρασαν και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να αναμειχθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτοντας πεκορίνο και μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης επιπλέον.