Recipe Search ResultsΣπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη
Ab logo
  • Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

by MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

Ingredients for 5 People

5 People
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • πεκορίνο, για το σερβίρισμα
  • 6 ψητές πιπεριές από βάζο (καλά στραγγισμένες)
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 g καρύδια
  • 100 g πεκορίνο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κ.γ. μέλι Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό, να πάρει βράση. Πέστο: Στραγγίζουμε τις πιπεριές από το βάζο, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πέστο και πολτοποιούμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το υγρό τους και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο πιπεριάς, λίγο από το νερό όπου έβρασαν και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να αναμειχθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτοντας πεκορίνο και μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης επιπλέον.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη