facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣπαγγέτι με θαλασσινά
Ab logo
  • Σπαγγέτι με θαλασσινά
Σπαγγέτι με θαλασσινά

Σπαγγέτι με θαλασσινά

by Νίκος Μαούνης
Average
1'- 30'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό οστρακοειδή με το κέλυφος (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια)
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (Σαββατιανό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό οστρακοειδή με το κέλυφος (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια)
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (Σαββατιανό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό
  • πιπέρι

Start cooking

Σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα θαλασσινά και το πιπέρι για 5 λεπτά. Κατόπιν, τα σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη και τις τομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά (αν τα θέλουμε αλντέντε) και τα σουρώνουμε. Τέλος,ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα θαλασσινά, τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    This item is no longer available
    7083815
  • 7130667