Recipe Search ResultsΣπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό
Ab logo
  • Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό

Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό

Ingredients for 1 People

1 People
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 360 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλ. βρασμένες και στραγγισμένες φακές
  • 2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο (ή ψιλοκομμένες φουντίτσες από ωμό μπρόκολο)
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • χονδροτριμμένη φέτα ή ξινοτύρι
  • φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
  • 45 ml ιαπωνική σάλτσα σόγιας (ή λευκό ξηρό κρασί)
  • καυτερό και γλυκό μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Start cooking

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε 1 1/2 φλ. από το νερό τους). • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λάχανο (ή το μπρόκολο), για 3- 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το κρασί), ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις φακές και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε. • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. • Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα και το βασιλικό και ανακατεύουμε. • Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα δύο είδη μπούκοβου και το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Winter
Main courses
  • Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό