Recipe Search ResultsΣπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού
Ab logo
  • Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

Ingredients for 1 People

1 People
  • 300 γρ. Spaghettini Cucina Bella
  • 3 φρέσκες μέτριες τομάτες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Start cooking

Βράζουμε τα Spaghettini Cucina Bella σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Χαράζουμε ελαφρώς χιαστί τις τομάτες στη βάση τους και τις βυθίζουμε σε νερό που κοχλάζει σε μια μέτρια κατσαρόλα. Τις αφήνουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Τις ξεφλουδίζουμε (εύκολα μετά την εναλλαγή καυτού-κρύου νερού), τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε μέρος σκιερό και δροσερό (όχι στο ψυγείο). Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, ρίχνουμε από πάνω στην ωμή σάλτσα τομάτας-βασιλικού, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
  • Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού