Σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες με λαδολέμονο με κρόκο Κοζάνης και μέλι
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
4 of 5
Ingredients for 4 People
- 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με το κόκαλο, κομμένες σε 3-4 κομμάτια η καθεμία
- 40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν (Για το λαδολέμονο)
- 90 ml ελαιόλαδο (Για το λαδολέμονο)
- 40 ml χυμός λεμονιού (Για το λαδολέμονο)
- 30 ml μέλι διαλυμένο σε 30 ml νερό καυτό μαζί με 1 φακελάκι κρόκο κοζάνης (Για το λαδολέμονο)
- 8 κλαράκια θυμάρι (Για το λαδολέμονο)
- 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης (Για το λαδολέμονο)
- 3 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη και χοντροκομμένη (Για το λαδολέμονο)
- αλάτι (Για το λαδολέμονο)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για το λαδολέμονο)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
• Διαλύουμε το μέλι σε 30 ml καυτό νερό και ρίχνουμε και τον κρόκο Κοζάνης.
• Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βαζάκι και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος με το 1/3 της σάλτσας και τα ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή κατά το γούστο μας.
• Συνοδεύουμε με το λαδολέμονο, πίτες για σουβλάκι και ντομάτα με κρεμμύδια.
• Διαλύουμε το μέλι σε 30 ml καυτό νερό και ρίχνουμε και τον κρόκο Κοζάνης.
• Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βαζάκι και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος με το 1/3 της σάλτσας και τα ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή κατά το γούστο μας.
• Συνοδεύουμε με το λαδολέμονο, πίτες για σουβλάκι και ντομάτα με κρεμμύδια.