Recipe Search ResultsΣπανάκι με αβγά μάτια
Ab logo
  • Σπανάκι με αβγά μάτια

Σπανάκι με αβγά μάτια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπανάκι με αβγά μάτια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 4 αβγά
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο (γεμάτο)
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Start cooking

    Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μισό από τον άνηθο και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να τραβήξει τα υγρά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το σπανάκι και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες. Σε κάθε λακκούβα σπάμε από ένα αβγό, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και το ξύσμα. Αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch,Dinner
    Main courses
    • Σπανάκι με αβγά μάτια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310