Σπανάκι με αβγά μάτια
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 αβγά
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο (γεμάτο)
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7073115
7064229
7062945
7064310
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μισό από τον άνηθο και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να τραβήξει τα υγρά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το σπανάκι και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες. Σε κάθε λακκούβα σπάμε από ένα αβγό, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και το ξύσμα. Αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7073115
7064229
7062945
7064310
Load 4 more products