Recipe Search ResultsΣπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας
Ab logo
  • Σπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας

Σπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας

Σήμερα αλλά και κάθε ημέρα επιλέγουμε γευστικές και υγιεινές συνταγές! Και τι θα ετοιμάσουμε; Σπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας, #MadewithAB.

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Main courses
Σπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 g ρεβίθια
  • 1/2 kg σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 καυτή πιπεριά
  • 1 τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας άνιθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 lt χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό με 2 κουτ. σούπας ξίδι 2. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε από το νερό που μούλιαζαν. 3. Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό για 3’ μέχρι να γίνει διάφανο. 4. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε για 3’. 5. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό και τον άνιθο. 6. Προσθέτουμε το νερό και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζουμε για 20’. 7. Προσθέτουμε το σπανάκι, την τομάτα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Προαιρετικά προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά8. Βράζουμε για 15’ ακόμα σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. 9. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο σαν σαλάτα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
  • Σπανάκι με ρεβίθια λεμονάτα κατσαρόλας