Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα
by MADEWITHAB
Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1000 g σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 μάτσο σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μυρωδικά, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 400 g αποφλοιωμένες τομάτες
- 80 ml ελαιόλαδο
- 300 g φέτα
- 100 ml νερό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την αβγοσαλάτα
- αλάτι για την αβγοσαλάτα
Start cooking
1. Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4’. 2. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αχνίζοντάς τα μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. 3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις τομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο. 4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη και ψήνουμε για περίπου 30’ στους 180οC.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses