Recipe Search ResultsΣπανακόρυζο με καλαμαράκια
Ab logo
  • Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten
Main courses
Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 συσκευασία Σπανακόρυζο 1.000 γρ.
  • 600 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σπανάκι Με Ρύζι  1kg
    1 Kg
    2,49 Ε/ Kg
    €2,49
    7082737
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Start cooking

    Ζεσταίνετε το ⅓ από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες των καλαμαριών για 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χύνετε το λάδι και κρατάτε τα καλαμαράκια. Ζεσταίνετε σε καθαρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10-12 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλαή ανακατεύοντας προσεκτικά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Lenten
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σπανάκι Με Ρύζι  1kg
    1 Kg
    2,49 Ε/ Kg
    €2,49
    7082737
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310