Σπανακόρυζο με καλαμαράκια
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Lenten
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 συσκευασία Σπανακόρυζο 1.000 γρ.
- 600 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
- 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7082737
7062286
7064229
7064310
Load 3 more products
Start cooking
Ζεσταίνετε το ⅓ από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες των καλαμαριών για 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χύνετε το λάδι και κρατάτε τα καλαμαράκια. Ζεσταίνετε σε καθαρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10-12 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλαή ανακατεύοντας προσεκτικά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7082737
7062286
7064229
7064310
Load 3 more products