facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣπανακόρυζο με καλαμαράκια
Ab logo
  • Σπανακόρυζο με καλαμαράκια
Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

Σπανακόρυζο με καλαμαράκια

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία Σπανακόρυζο 1.000 γρ.
  • 600 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 συσκευασία Σπανακόρυζο 1.000 γρ.
  • 600 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Ζεσταίνετε το ⅓ από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες των καλαμαριών για 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χύνετε το λάδι και κρατάτε τα καλαμαράκια. Ζεσταίνετε σε καθαρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10-12 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλαή ανακατεύοντας προσεκτικά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Σπανάκι Με Ρύζι  1kg
    1 Kg
    2,99 €/ Kg
    €2,99
    7082737
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310