Recipe Search ResultsΣπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας
Ab logo
  • Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας

Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Easter
Salad
Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας

Ingredients for 4 People

4 People
  • λουΐζας
  • 30 φύλλα σπανακια
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 αβγό ολόκληρο
  • αλάτι
  • 1 κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 150 g. φέτα
  • 80 ml άσπρο ξίδι
  • 300 ml σπορέλαιο

Start cooking

• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για 3- 4’ (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε), τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε προσεκτικά σε πετσέτα. • Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό και το τραβάμε αμέσως. Το βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά. • Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού με τη φέτα, το αβγό, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, τα φύλλα λουΐζας και το ξύσμα λεμονιού και ξεκινάμε την πολτοποίηση προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ξίδι. • Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια λεία παχύρρευστη σάλτσα. Αν όμως μας βγει πολύ παχύρρευστη, την αραιώνουμε με 80ml χλιαρό νερό. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. • Σερβίρουμε τα σπαράγγια με μπόλικη βινεγκρέτ.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Lunch
Spring
Salad
  • Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας