Σπεντζοφάι
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά πράσινες στενές πιπεριές
- 3 θηλιές λουκάνικα Χωριάτικα (χοιρινά ή μοσχαρίσια)
- 3 τομάτες
- 1 (προαιρετικά) πιπεριά πράσινη καυτερή
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένετε, κόβετε τα κοτσανάκια και αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές, Τις σκουπίζετε πολύ καλά. Κόβετε τα λουκάνικα σε μέτρια κομμάτια. Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις τομάτες και αφαιρείτε τα σπόρια. Τη μία την κόβετε σε μικρά κυβάκια και τις υπόλοιπες τις τρίβετε στον τρίφτη.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και παράλληλα προσθέτετε το λουκάνικο. Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζετε ελαιόλαδο και προσθέτετε και το λάδι που είχατε τηγανίσει τις πιπεριές Και τα λουκάνικα. Ρίχνετε τις τομάτες (πολτό και τοματάκια) Και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για 10 με 15 λεπτά (μέχρι να δέσει). Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι.