Recipe Search ResultsΣπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών
Ab logo
  • Σπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών

Σπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών

Ingredients for 4 People

4 People
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • χυμός από 2 λεμόνια, για τα λαχανικά και το κοτόπουλο (Για το σερβίρισμα)
  • φύλλα από φρέσκα αρωματικά (δυόσμος, ρίγανη, θυμάρι) (Για το σερβίρισμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τα λαχανικά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μακρόστενες λωρίδες (Για τα λαχανικά)
  • 200 γρ. μανιτάρια μικρά, ολόκληρα (Για τα λαχανικά)
  • 4 κολοκύθια μικρά, κομμένα στα 4 κατά μήκος (Για τα λαχανικά)
  • 4 καρότα μικρά, κομμένα στα 4 κατά μήκος (Για τα λαχανικά)
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε 16 κομμάτια
  • αλάτι (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 15 ml χυμός λεμονιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 30 γρ. μουστάρδα Nτιζόν (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 1 κ.σ. πάπρικα (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 45 ml ελαιόλαδο (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 100 κ.γ. χυμός πορτοκαλιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7133875
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Start cooking

    Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα-σάλτσα σε ένα βαζάκι και βρέχουμε το κοτόπουλο με το 1/3 της σάλτσας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαχανικά: Διαλέγουμε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε όλα τα λαχανικά σε μία στρώση. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά ψησίματος ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σουβλάκια κοτόπουλου: Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 4 ξυλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω ακουμπάμε μια νοτισμένη λαδόκολλα, ώστε να έχουν την αίσθηση του ψητού χωρίς όμως να στεγνώσουν. Τα βάζουμε και αυτά στον φούρνο για 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια. Βγάζουμε τα σουβλάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όπως είναι καυτά από τον φούρνο λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε και τα σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα αρωματικά και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα δίπλα και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Mediterranean
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch,Dinner
    Main courses
    • Σπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7133875
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945